Sezonas sēņu ēdieni Rīgas kafejnīcās un restorānos?

LV ir sākusies sēņu sezona un man nav neviena, kas priekš manis salasītu un uztaisītu sēnes. Pieteiku jau ar uztaisīšanu, jo pie lieveikala var nopirkt, bet nav arī kas uztaisa :((

Tā nu, lūdzu, padalāmies, kurās Rīgas kafejnīcās un restorānos jau ir sezonas sēņu ēdienu no Latvijas gailenem, sviestabekām vai baravikām (pārējās īsti neinteresē)? Vislabāk, ja kādā vietā būtu vairāki ēdienu, tad pie vienas reizes visus varētu nobaudīt! Interesē arī restorāni. Laikam vienreiz dzīvē esmu bijis, bet sēņu dēļ varētu aiziet.

Protams, ka cauru gadu ir pieejamas Āzijas sēnes un šampinjoni, bet jautājums nav par tiem.

No pieredzes zinu, ka Lido ir kartupeļi ar gaileņu mērci. Bet tur arī mana pieredze beidzas.

valmierietis333 (2018-07-12 19:08)    1 --No sākuma nevarēju saprast ,ko tie cilvēki tā staro par gailenēm , tik tagad sāku saprast ,ka ne visi pazīstami ar pārējām sēnēm ...

Man personīgi vairāk patīk beku mērces , gailenes jau atēdies , dažreiz arī rūgtenas !

Vislabākās bekas ir apšu un priežu bekas , tās visvairāk sastopamas un tajās tārpi mazāk dzīvo par parastajām bekām !
Uz sviesta bekām vispār neskatos , bieži vien , kamēr tiec līdz mājām , no viņām pāri palicis tikai lipīgs pļuris un sasmērētas pārējās sēnes ! Ar baravikām ar ir tā kā ir , ja labs laiks tad var dabūt normālas , bet bieži vien tārpiem pilnas un drūpošas...

Mīļākais sēņu ēdiens gan ir bērzlapju karbonādes , īpaši no lielajām sarkanajām - viņas dod tādu patīkamu rūgtenumu !

elsa (2018-07-12 23:27)      Es svešu cilvēku lasītas un jau sagatavotas sēnes neēstu. Tas ir mans, kaislīgas sēņotājas un gatavotājas , ieteikums.

Ievinjata (2018-07-12 23:28)      Ir tādas bekas, kuras mana tante sauca par govjmīžām. Ļoti izskatās pēc palielām sviesta bekām, bet tā īsti ēdamas nav. Varbūt no tām tā pļura?

valmierietis333 (2018-07-13 00:08)    1 Tak nē , sviesta bekas pēc savas uzbūves ir gana mīkstas un spainī līdztekus pārējām sēnēm samīcās ,un beigās tīrot nemaz negribās smērēt rokas pret tām sīkām un speķainām , kur viņas īsti vairs sēni neatgādina!

Ir arī parastās bekas vienas tādas ļoti trauslas ar tieviem kātiem , cepurīti notīrot tur ar nekas vērtīgs pāri nepaliek , tās saucu par pļeckām un izvairos ņemt , ja nu galīgi sēņu nav mežā ...

Mana lielākā problēma ir ,kad nav kas viņas gatavo , sēņot ļoti patīk - visi līdzpaņemtie spaiņi vienmēr pilni , bet mājās pēc tā pasākuma gribas atpūsties nevis visu nakti tīrīt un gatavot - un jā , pēc tam vēl pašam jāēd !

Marija_Anna (2018-07-13 17:13)      Valmierietis333, sūti šurp.
:)
sēnes.
Piemēram es tikai zināmā mežā varu sēnes atrast.
Citos drausmīgi jāpiešauj acis, lai nostātos uz īstā viļņa.

riebekle (2018-07-13 17:21)      Nevajag ņemt pāraugušas bekas, tad nebūs nekāda pļura no viņām. Pieļauju, ka tā nav sviesta beka (tās ir stingras pēc struktūras), bet gan pieaugusi bērzu beka, jo tā gan jāņem tikai jauniņa, citādi ir mīksta un ūdeņaini gluma, kamēr tiec līdz mājām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu