Viens restorānā - ko darīt (etiķete) un ko domā viesmīļi?

Esmu izlēmis, ka tomēr varu reizi nedēļa aiziet un papriecāties uz restorānu. Otra cilvēka nav (esmu neglīts), tāpēc jāiet vienam.

Kāda ir etiķete vienam, vai ir kādi izstrādāti likumi? Ko darīt gaidot ēdienus? Parasti gaidīšana nav man problēma, varu nočekot telefonu vai tāpat kaut ko padoma. Bet vienalga mulstu.

Un vai vispār restorāniem tas patīk? Parasti ņemu tikai zupu un salātus vai uzkodas, līdz ar to galīgi neesmu naudīgs klients. Restorāns jau tomēr rēķinās, ka galdiņš ir vairākām personām un nerentājas, ka tur sēž viens pats. Bet no otras puses - jo ātrāk mani apkalpo, jo ātrāk es aiztinos un galdiņš ir brīvs...

Kāda ir jūsu pieredze iet vienam, ir kādi draudzīgāki un mazāk draudzīgi restorāni?

Ja ir otrs, tad vienmēr ir interesantas sarunas un viss tiešām ir OK. Bet, ne vienmēr jau otrs ir. Un vai tad mūsdienās vientuļo restorāna gājēju nav vairāk? Restorāniem tā kā būtu vajādzējis jau pierast un adaptēties?

Eliota    1 Seit nekas nav mainijies...
Ko var uztraukties ko domas,katram savs darbs! Viesmilim ir darbs,ed ko tu velies(tu need uz viesmila rekina)!Un man tada sajuta - cilveks uzrakstijis tikai tadel ka velas kontakteties un just parliecibu par savu darbibu.Sita kompleksaina darisana.

cinnija  7 4 tie kas augšā parakstījušies, pēdējo reiz Brežņeva laikos restorānā bijuši(
tagad modē iet ar vecākiem, bērniem, nevis matračiem. biznesa partneri arī iet, un te es nedomāju neko nepieklājīgu. gaidot ēdienu, dzer minerālūdeni, ar vīnu noslēdz gājienu pēc otrā. starp citu, vienā vecā džeimsa bonda filmā austrumeiropas spiegu atmaskoja pēc tā ,ka viņš vilciena restorānvagonā zivij piedzēra sarkanvīnu(((

shining  1 1 Pirkstu virpināšana gaidot kotletes atnešanu - risinājums visiem etiķetes apsvērumiem.

kvarts  4 1 Tagad lielākā daļa restorānu tādas bistro tipa zabegalovkas vien ir...sāku domāt, ka pat neatceros, kad pēdējo reizi Latvijā biju kārtīgā restorānā...
Kas maksā, tas pasūta muziku...
Iesakiet reāli labu restorānu ar baltiem galdautiem....

Agate9  1 1 Uz Antonijas ielas, pagrabiņā , laikam bija Itāļu, neatceros nosaukumu, man patika.

Epifanija    2 jāaiziet man arī būs uz restorānu, sen nav būts, vispār laba ideja!:)

ketija64    2 Forši vienam,var mierīgi izpētīt ēdienkarti,pasūtīt,paskatīties uz citiem apmeklētājiem, paēst ..un viss.

EissMaan  3 3 Sveiks Andri! Uz papīra,restorānam ir savas robežas(bomžus nelaidīs) bet visādi citādāk,jūs esat klients. Tātad nav jums obligāti jābūt izskatīgam lai atnāktu paēst!Kaut vai tā būs tikai zupa. Savādāk būs ar lielā brenda restorāniem... Tur jau var būt feiskontrols un savi nosacījumi... Oficiantam ir pienākums Jūs apkalpot un jums nav jāsatraucas par to.Jums arī nav jājūtas vainīgam ja nevarat atstāt tējas naudiņu. Jūs apkalpo,jūs paēdat pusdienas un vis. Latvijā ir tendence ka cits citu nodir,.īs un attieksme nebūs varbūt tā labākā,bet es jums ieteiktu sākt ar pašcieņas uzlabošanu! Nevajag uzskatīt sevi par neglītu.... Neieciklējaties uz negatīvām domām! Lai jums izdodas!

Susurite    3 Savā laikā - restorāna darbinieks/viesmīle. ✌️
Vai dieniņ, nedomā vispār ko varetu par Tevi padomāt. Tici man, viņiem svarigs katrs cilvēks kurš ienāk un atstāj savu naudu. 😉 Man vienmēr pateikuši laipni, smaidīgi un vel ja kko pajoko pasūtīšanas procesa laikā, tad viesmīle saprot ka cilvēks atvērts un atnācis kaut vai viens, bet labi laiku pavadit un paēst. 👍
Vel ja juties neērti, visos restoranos ir pieejami žurnāli, avīzes vai kāda grāmata. Pat ja neinteresē, var savu laiku pa kavēt palasot. 😉

Lai veicas. 🙂

Vaukskis  1 1 Vienreiz biju aizgājis uz restorānu t/k "Spice", šķiet, "Dada". Gribēju izmantot akcijas piedāvājumu. Man līdzi bija izgriezts kupons, ka var dabūt divus saldējuma kokteiļus par viena cenu. Viesmīlis bija neslēpti izbrīnīts, ka es neko citu nepasūtīju ziemā kā tikai šos divus par īpašo cenu ! Pieklājīgi uzvedoties un gaidot sēžam pie galdiņa redzēju, ka viņš par šo pasūtījumu kaut ko runāja ar citu darbinieku- ne to, kurš man virtuvē sagatavoja pasūtīto- un tajā mirklī sajutos neērti. Pārējie daži klienti gan neviens nebija pa vienam un es tad padomāju, kur tad lai restorānos ar apkalpošanu pie galdiņa, nevis pie letes (kā, piemēram, "Hesburger") liekas un vai vispār iet vientuļie, vieni esošie cilvēki. Esmu viens arī pavakariņojis- tiesa, gan ne klasiskā restorānā, bet picērijā- un arī tur bija ēdāji vismaz divatā, kā arī kompānijās. Mūsdienās vientuļo apmeklētāju vairāk ir tikai ātrās apkalpošanas restorānos, bistro, taču joprojām ne tajos, kur īsāku vai ilgāku laiku nekā citvit jāgaida uz ēdienu un dzērienu servēšanu, tādēļ piekrītu iepriekš rakstītajam, ka restorāni var vēl atļauties nebūt kaut kā īpaši pretimnākoši "vieniniekiem".
Restorānus finansiālu iemeslu dēļ apmeklēju reti un nevaru kādu no tiem izcelt vai nopelt draudzīguma klientam ziņā. Forši uz tiem doties tad, kad sajūties spējīgs par pasūtīto samaksāt un uzspļaut tam, ko par tevi padomās nepazīstami cilvēki, ja vien neesi publiska personība- piemēram, hokejists, skatuves mākslinieks, politiķis. Tad gan tevi pētītu, visticamāk, kā ar lupu, bet parastos neglītos ātri aizmirst, ja viņi neuzvedas neordināri.

kokote  1   Ja Tev ir fobija no apkalpojošā personāla, varbūt sāc ar brančiem. 1) konkrēti zināma cena (jau iepriekš bvari iekalkulēt vai Tavam budžetam der- tur tikai jāskatās ir branči, kur cenā iekļautui dzērieni un ir tādi, kur par kafiju un ūdeni atsevišķi jāmaksā). Ieguglē, tad skaties un meklē. Iepriekš gan rezervē. Manā pieredzē neviens brančos neko citu nepātakā tikai daudzveidīgo uzkodu un ēdienu piedāvājumu, atmozfēra arī ne tik stīva, ja ikdienā tajā restorānā ir galdauts, tad būs arī branča laikā. FB ir vesela blogeru omanda, kura apraksta visus jaunumus, tā kā iepazīsties ar piedāvājumu, ivēlies un riskē.
P.S. tā kā mēs te tik ļoti visi "jūtam līdzi", būtu interesanti uzzināt, kā Tev veicās (tam gan labāk izmanto DG sadaļu).

_B_      Ja tu runā par restorānu MacDonalds, tad jā, jo ātrāk tu aiztīsies, jo labāk... ja runā par kārtīgu restorānu, tad viesmīļi domā par to, kā tevi kvalitatīvi apkalpot, galdiņu nekad netrūkst, jo reti ir tā, ka restorāns ir pārbāzts, tā kā, ja ir vēlmē droši vari doties.

JurisK  1   Noskaties folminju par misteru Biinu restoraanaa. Ljoti pamaacosha! Pirms iet uz restoraanu muusdienaas tomeer der ievaakt nelielu informaaciju par cenaam, savaadaak iznaaks kaa vienam pietiekoshi bagaatam Riigas fabrikantam Vincentaa. Shis uzaicinaaja tur savu draugu - biznesa partneri uzeest steikus in pastelleeja to riktiigi lielo gabalu! Pustuukstotis aizgaajis ka negrab!:)

av2    2 Izvelc graamatu, lasi..aviizi, nu labi, telafonaa ko. Vispaar tas viss ir tikai Tavaa galavaa. Restoraniem ir vienalga. Es nezinu, vieniigais , kas mani satrauc ,savaa zinaa ir, ka svessaa vietaa nezinu, kas ir garssiigs. Taapeec ssad tad iekriitu. Bet vispaar es nesmu restoraanu cieniitajss. Tur ir garlaiciigi, un jau mineetais, ka reizeem pasuuti vienu ceriibu, un atnes ...:(
Nelies krodzinnss, vai kaads klusaaks stuuris, ar forssu muuziku fonaa ir daudz intresantaaks pasaakums.

kokote      P.S. atvainojos par burtu neesamību, pāresamību un savietošanos citādi savā pēdējā tekstā :)
Ik pa laikam aizmirstu, ka vispirms jāpārlasa un tikai tad jāpievieno :)

Tu_saki      Ejam kopā, es arī neglīta.

miers2      Jā, Paula, - restorānā nevajadzētu šņaukt uz grīdas..un ja gribas bakstīties telefonā, tad vajag to veikli piesegt ar sālstrauku un pāris salvetēm, lai meičas no blakus galdiņa netraucētu ar savu ziņkārību un smīnēšanu

Maricens    2 Man ir ideja!
Iepriekš pieteikt galdiņu vienai personai.Izvēlēties vietu pie sienas ar ļoti labu visas zāles pārredzamību,tad Tev būs sajūta ka nevis uz Tevi skatās bet Tu skaties uz visiem.Jutīsies kā teātrī.
Vēl ir variants ,ja Tu uzaicinātu mani.Vienreiz es noteikti aizietu!

Paula6      EEhhh..miers2 ! Ja tu pazītu mani reāli, tad nerakstītu tik muļķīgu komentāru: D

Dvinsky  2   Interesanta tēma. Es nezinu kas skaitās restorāns tēmas autora izpratnē, bet man piemēram patīk laiku pa laikam ieturēt pusdienas GanBei. Bieži vien vienam pašam. Līdz šim nekad nebija iedomājies, kas tas skaitītos kas īpašs :D

VecmeitaARrunci    2 Neliec elkonus uz galda un atstaaj nabaga viesmiilim teejas naudu,skali nesnauc degunu,necaapstinies un nestreb skali zupu.luuk,taa arii visa etikete.

Eliota  1   Nevis Brezneva laikos...restorans vairs nav ka tads...tas tikai nosaukums. 2019-05-12

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu