Restorāni

Restorāni - jautājumi un diskusijas

Restorāni Vecrīgā (41)
plānoju brīvdienās aiziet uz kādu restorānu būtu labi Vecrīgā, esmu noilgojusies, ka man kāds kaut ko pagatavos gardu... Šķiet locale ir vaļā, tas ir labs, sale papers it kā arī būs vaļā, bet par dārgu, un gribu ...
nu, nezinu, es pēdējo reizi uz restorānu biju kkad padomju laikos - galīgi nesaista tādas iestādes, kur par to, ko mājās varu par rubli pagatavot, jāpārmaksā 100reizes dārgāk - tas priekš lohiem "...restorāni ir priekš tiem Kungiem, kas vēlas baudīt dzīvi..."
Rādās, ka autore te vienīgā no to Kungu (Dievu) šķirnes.
😇.
Tagad tik labs laiks ārā, ka pikniku ar grilu gribas, nevis sēdēt telpās. :) Nu beidziet , nav tik traki. Ir jau feini kaadrez arii pabuut restoraanaa , kur garsiigi gatavo, muuziku klusu spelee, un visu pienes ....smukas meitenes .... Bet, noteikti nav mana miillakaa laika pavadiissana .Pat divataa, man ir tonna citu ideju , ko sadariit. Restoraans vieniigi, ka nu....jaaeed ta arii ir kautkur ...:) Nē, esmu likumpaklausīga. Ja noteikti ierobežojumi, tad nu tos ievēroju! ··· Restorāni: Restorāni Vecrīgā lasīt visu diskusiju (41 atbildes) –»
Kā pasaukt viesmīli restorānā? Un kā ar dzeramnaudu, ja maksā ar karti? (27)
Šodien kāda restorāna ārā terasē uz ātro roku pastrēbu zupīti, bet kad gribēju norēķināties, tad ar skatienu meklēju viesmīli, cēlu roku gaisā, nekas nenotika. Tā nu pats vien aizgāju pie viņu galda klāt un tur ...
Ja zini, ka būsi uz piecām minūtēm, tad pasūtot uzreiz arī palūdz rēķinu. Pastāv visai pamatots uzskats, ka tējas naudu maksāt ir neadekvāts solis, jo balstoties uz to, restorānu īpašnieki var atļauties nemaksāt viesmīļiem labas algas, jo "tev tak no tējas naudām savāksies", lai gan tas ir visai neprognozējami un laimes spēle.. Turklāt, nauda mūsu makos parasti ir izgājusi cauri nodokļu sietam, kamēr tas, ko atstājam tējas naudā, viesmīļu kabatās nonāk bez nodokļa (un, nebūsim naivi, viesmīļi to nedeklarēs IINa aprēķināšanas procesam) - tātad sekmējam ēnu ekonomiku.
Itālijā, piemēram, tējas naudu nemaksā, apmeklētāji labākajā gadījumā atstāj naudas pārpalikumu, ja tas ir niecīgs - 100EUR banknoti pie 99EUR rēķina - jo gaidīt izdodamo naudu mēdz būt neadekvāti, vai, ja viesmīļa veiktais ir patiešām kaut kas ārpus viņa standarta pienākumiem. Šajā kultūrā ar klientiem arī necackājas, un, viesmīlis ir gana veselīgi lepns par to, ko dara, lai gaidītu žēlastības dāvanas no klientiem par to, kas jau tāpat ir viņa pienākums.
Tātad, ja, pretēji tējošanas tradīcijai, mēs pārstāsim piemaksāt par to, kas mums tāpat pienākas, tad viesmīļa profesija uz brīdi kļūs mazāk pievilcīga, un, restorānu īpašnieki būs spiesti pacelt algas līdz cienīgākiem apmēriem.
Es pa tādām vietām nestaigāju, ja nu vienīgi kādreiz pa dienu paēdu "Biznesa pusdienas". Noteikti nedotu neko pa virsu un sagaidītu visu atlikumu līdz pēdējam santīmam. Un man pie kājas, ko par to domā vai kādara citi - man arī darbā neviens uz virsu neko nemet. Un man vispār viss pie kājas, ko cilvēki domā vai dara Ja ir jāgaida viesmīlis vai viņš nenoķer Tavu skatienu, tad tas NAV restorāns, bet prasta ieskrietuve tipa čilli-pica. Pieturos pie versijas, ka dzeramnaudu atstāju tad, ja ir īpaša attieksme, parasti atstāju atlikumu līdz apaļam ciparam. Arí palieku pie tá, ka réķins jápalúdz jau sákumá, ja negribi gaidīt pēc pusdienošanas. ··· Restorāni: Kā pasaukt viesmīli ... lasīt visu diskusiju (27 atbildes) –»
Restorāns, kurā ēdieni ir gan vegāniem, gan gaļēdājiem (15)
2 gaļēdāji, 2 vegāni, 1 veģetārietis- kādu restorānu izvēlēties? Vēlams tuvāk centram (Brīvibas iela +/- kaut kur netālu). Budžets- vidēju cenu robežās.
Jāpalūdz oficiantam, lai mauriņu papļauj. Man tik daudz naudas nav, lai speciāli izmestu par to, lai paskatītos uz smukām telpām un to, lai kāds pienestu ēdienu klāt. Tā tāda sieviešu izrādīšanās, vai lai savāktu sievieti. Naudu var izmantot daudz lietderīgāk, nekā tēlojot biezo Rāmā jau nu tieši gaļas nav. Gaļēdājam vieglāk atrast ēdienu vegānu ēstuvē. Nekā vegānam gaļēdāju ēstuvē.
-------------------
Otrādi.
Raimonds Zommers teica, ka ja restorānā nebūs vismaz pāris ēdienu vegāniem (vai viegli pielāgojamu), restorāni zaudēs daudz klientu - resp., ja barā būs vismaz viens vegāns, bet restorāns nespēs piedāvāt vegānu ēdienu, tad viss bars aizies tur, kur arī vegāns varēs paēst :)

Btw, šo es novēroju "Restorānu nedēļas" ietvaros, ka ja pirms 2 gadiem bija viens (!!!) restorāns, kuram šajā piedāvājumā bija veģetārs ēdiens, tad pavasarī tādu bija vairāk kā puse. Daļai bija arī piedāvājumi vegāniem.
Tā kā domāju, ka var izvēlēties jebkuru restorānu. Drošības pēc var piezvanīt pirms tam un pārliecināties.. :)
cilvēkiem bail palikt par dzīvniekiem, tāpēc izvēlas ēst saknes, kurus pērtiķi neēd, jo nevēlas priekškājas smērēt ··· Restorāni: Restorāns, kurā ēdieni ir ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kāpēc bistro Latvijā sauc par restorānu, (19)
un kur var savienot pusdienas ar pirmo randiņu, ārpus Rīgas centra-Pārdaugava, Purvcienms, Pļavnieki, lai varētu savienot labu ēdienu ar patīkamu gaisotni.
mc2-iesaku,nenozelosiet. vispār jau pirmajam radiņam vajadzētu notikt kādā klusā viesu namā,lai neviens netraucētu,ar izsmalcinātu ēdienkarti,ar plašu izvēli alkoholisko dzērienu sortimentu,kā arī ar saunu,džakuzi utt. ,viss pēc pilnas programmas xxx ... :) Kamēr labs laiks aizbrauc līdz Bulduriem,pastaigāsiet gar jūru un gan jau tur ir kāda ēstuve. a kas ....iisti ir jadara pirmaja randinna? neratni_stasti viedoklis0 0 Vispār jau Purvciemā un Pļavniekos pamatā ēstūžu nav..
-------------------------
Vispār jau Pļavniekos ir gana daudz ēstuvju. Tas Deglava ielas iestādījums ir Erebuni, uz Deglava un Dārzciema ielas stūra ir Džuljeta. Braucot pa Dārzciema ielu pāris kvartālus uz Slāvu apļa pusi ir lieliska šašliku ēstuve - iespējams, ka tur kaut kā jārezervē vietas, jo vieta nav pārāk liela un vienmēr aizņemta :)
Dziļāk Pļavniekos, pretim veikalam Tālava, aiz Mego ir interesanta vieta, kas bija aprakstīta arī Sestdienā - Hanspeters :) Deglava un Ulbrokas ielu stūrī ir Ķiršu dārzs, bet tas vairāk dzertuve (kā reiz - randiņam :D). Tiesa, paēst tur arī var :)
Purvciemā ir Lido (nav restorāns, bet pieklājīga vieta ar pieklājīgu publiku). Uz Biķernieku ielas ir picērija - Makss un Morics - es gan nezinu, vai to var uzskatīt par Purvciemu. Un vai picērija ir restorāns, ja tur nedod neko citu kā picu :)

Un, protams, ir arī pāris McDonaldi. Gan komplektā ar Sta, t.i., CircleK :D
··· Restorāni: Kāpēc bistro Latvijā sauc ... lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
Iesakiet restorānu. (17)
Majīgu,romantiskam vakaram.Tikai ne tirdzniecības centros.Vēlams Rīgas apvidū..Tās vietas kur parasti dodos..jau apnikušas..
Man, kā vecā kaluma cilvēkam, šis nav saprotams - paēst-īsti nepaēst pa diviem notērējot kādus 50eu vismaz, dzert skābu vīnu vismaz 5x dārgāk, nekā tas nopērkams lielveikalā - kur tur romantika? Ja nu jūties kā jeņku filmu zvaigzne?:) Lidiņš - cita lieta! Iestum māgā riktīgu cūkas kājas kluci, uzdzerot līdz galam neizrūgušu alus litru - pēc tam laidies jautrā dancī sasvīdušu ļaužu pūlī - vot eto romanķika! Un vēl tā iespēja pielietot arhitekta prasmes, būvējot salātu kaudzes! Nē, nu ja gaidāma uz ceļiem mešanās un briljanta gredzena vērtēšana - nu tad varbūt, bet tad vajaga īpaši smalku! No tādiem esmu bijis tik 15. līnijā, bet pasen jau. Sūdīgi, jābrauc ar taksi, ja grib to skābuli dzert:) International Hospitāļu ielas sākumā... Vīna un kafijas restorāns Martinelli, Tērbatas iela 66. Pretī veikalam Mols. Aiz Bentliju un Toyotu . Autocentriem .Laivu centrà...slegta teritorija...bet saulrieta laikà...ljoti romantiski..labs pavārs un apkalposhana..ok... iesaku...
Ta ari laikam saucās...Laivu centra Restorāns
Romantiskas vakariņas ar mīļoto var aizvadīt "Mama"- atjaunota koka arhitektūras stila ēks ar vasaras terasi ar silto grīdu restorānā Jūrmalā, Tirgoņu ielā 22. Mājīguma sajūtai tur līdzi var ņemt savu mīluli, jo restorānā vieta atvēlēta arī suņiem un kaķiem, par kuriem šeit ir īpaši piedomāts. Viņiem restorānā pieejama pat atsevišķa ēdienkarte- sakiet vēl, ka tā nav mājīgi ! ··· Restorāni: Iesakiet restorānu. lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Padomju laika ēstuves Rīgā (13)
Kur varēja dabūt 1/2 , 1/4 vistu (cāli) un kā tas iestādījums saucās, bija kaut kur čaka vai Kr Barona ielu rajonā?
Centrālajā stacijā bija vārīti cīsiņi + kafija..viss bija ļoti,ļoti garšīgs,bet pašlaik visas desas un cīsiņi sūds ar lielo burtu,bet kafiju tādu var padzert tik no labiem kafijas automātiem..secinājums-atkritumu patērētāju valsts..?!(( Piekrītu kuks10 par padomjlaiku cīsiņiem - kas tos ēdis, tas šolaiku cīsiņu izstrādājumus ieēst nevar;) kuks, pri čom te cīsiņi, ja jautāja par vistas pusi vai ceturtdaļu. Nenovirzaties no tēmas, lūdzu, kaut saprotu, ka pēc svētkiem tas nav viegli.
Laimīgu visiem kazas gadu!
Nezinu vai tas ir tas, bet viens atrodas uz čaka/matīsa krustojuma, ja nemaldos. Saucas Gerars. Tur arī gatavo vistiņas, cilvēku pusdienlaikā pilns parasti/ Mincis21 gads) acīmredzot no iepriekšējās dzīves atceras:)
Čaka (Suvorova) ielā bija ļuļa-kebab-kafe. Man šķiet,ka tur vistu arī piedāvāja.
··· Restorāni: Padomju laika ēstuves Rīgā lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Restorāns, kurā var pats kombinēt ēdiena sastāvdaļas (10)
Vabūt kāds var ieteikt labu un zolīdu kafejnīcu/ restorānu ar apkalpošanas principu- maksā par šķīvi un komplektē saturu pats. Kādreiz bija jauka vietiņa Sky&More- Mongoļu restorāns, bet vairs jau nava.... varbūt kaut kas ...
Tipa - samaksā un ēd cik gribi? Rīgā esot daudz tādu vietu, bet to prieku esmu izbaudījis tikai Liepāja Pie vecā kapteiņa - nesteidzīgas brokastis stundas 2-3, + vēl dzīvā mūzika(svētdienā). ... uz Barona ielas pie leļļu teātra ir ķīniešu bufete. Maksā 7 e un ēd cik lien!!! :)
laimīgās stundas no 12-17 tas prieks maksā piecīti!!!! :))
.. neesmu pati bijusi :/ tik lasu uzrakstus no tramvaja loga :D
BET līdzīgās bifetēs Londonā esmu apēdusi tonnu pekīnas pīles un teļa gaļu sarkanajā marināde un uzkodusi ar pustonnu ananāsiem!! Bija gardi :D
likās ,ka tas varētu būt kas līdzīgs :(
https://www.terra-restorani.lv/lv Zinu ka agrāk bija dzelzavas ielā 120, sun kkā tā saucās... maksā pa šķīvi un krāmē cik apēdīsi. ··· Restorāni: Restorāns, kurā var pats ... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Labs restorāns Rīgā - iesakiet (32)
Man dots uzdevums aizvest zviedru uz "labu" restorānu,taču zinu,ka īpaši izšķērdīgs šamais nav,tāpēc esmu mazliet apmulsusi.Varbūt varat ieteikt kādu jauku vietu,bet ar puslīdz mērenām cenām.
Nezinu itāļu restorānu Antonijas ielā, bet "Rossini" Alunāna un Pumpura ielu stūrī ir lieliska izvēle. Ko nevarētu teikt par pretējā stūrī esošo "Bohēmu".
Arī "Fabrikas restorāns" nekad nav pievīlis.
Agrāk laba izvēle bija arī viesnīcas Gutenbergs terase (ar skatu uz Vecrīgas jumtiem), bet kādu brīdi atpakaļ dzirdēju ne visai labas atsauksmes - varbūt vienkāršs nedgadījums.
Bet piem. arī GanBei jumta terase Dzirnavu ielas Galerjā Rīga (vai kā nu viņu sauca) ir ok.
Par vidējām cenām (5-10 LVL par otro, 3-5 par salātiem, bet ēdieni garšīgi, nav pilns utt.) Alus Arsenāls pretī Prezidenta pilij, ja vēlas paēst Vecrīgā un jāizrāda viesim vecpilsēta. Pašlaik var ieturēties uz terases zem nojumes. Ja biznesa darīšanās, Čarlstons. Ved uz Makdonaldu, tas ar skaitaas restoraans. :D:D:D Riktīgi labs http://www.rozengrals.lv/_info.html
var cenas arī iečekot.
Ja jau skops,tad Lido,tas ar skaitās restorāns:)))
Man personīgi nemainīgi patīk Rīga,Vecrīga tur es savulaik pat katru dienu ēdu pusdienas:))
··· Restorāni: Labs restorāns Rīgā - ... lasīt visu diskusiju (32 atbildes) –»
Gan Bei alternatīva (13)
Senāk reizi pa reizei patika ieturēties "Gan Bei", bet pēc pēdējā laika skandāliem un vietas prokrieviskās orientācijas kaut kā galīgi negribas viņu biznesu atbalstīt. Taču ēdiens bija labs tur, varat ieteikt ko līdzīgu ...
Vairāk Saules. Un politiskā orientācija arī būs pareiza ;) Un kads skarars pārtikai ar nodokļu skandāliem. Ja esi slims tad vajag sēdēt mājās lai citus neaplipinatu.
Gan bei rulzz un tur iepaikojos kad ir tāda vēlme un tā arī turponāsu darīt!
Tokyo City - man patīk labāk par Gan Bei. Gan lētāk, gan garšīgāk.
Visādos ķīniešu bistro ir līdzīgs ēdiens: Lielais Ķīnas Mūris Valdemāra ielā, ķīnieši Matīsa ielā, jaunie ķīnieši China Garden Barona ielā pie Dzirnavu ielas.
Un vēl kaut kas uz to pusi ir visas wokotavas: Wok to Walk, Woki Toki.
Ganbei suši šķiet ir labākie Rīgā un hītam tomātu zupai ar vistu un olu analogu šeit nav, Tokyo City, suši ar ir ok Kabuki suši ar ir ēdami bet ar Ganbei nevar salīdzināt, Elizabetes ielas Kabuki nezin kāpēc arī Lembis iecīnījis, bieži iznāk satikt :D Tokyo City gadījumā nav to pašu GanBei īpašnieku "garabērns", tik ar citu jurisdisko personu? A mož ar kļūdos :D

Btw, ir vēl viena ķīniešu ieskrietuve Tallinas ielā (pie Tallinas/Čaka stūra), bet nu tur ļoooti pa vienkāršo viss - un piegādes mājās gan laikam nav.
··· Restorāni: Gan Bei alternatīva lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Kur tad mums ir tie nereāli vai ļoti dārgie restorāni? (33)
Es zinu vienu labu restorānu un tas ir Vincents un kas tad tur ir nereāli dārgs,mans kaimiņš pat piedāvā Baltezera bļitkotāju zupu. Bet vienam cilvēkam,ja viņš nav iecienījis vīnus,piemēram,kā es-pats dārgākais tur ir ...
lai nevajadzētu padarīt sevi par apsmieklu, tad e izvēlos dzert kafiju viena. pat vissmalkākajās vietās. garšo labi, iespējams, ka pat labāk, jo nav jādomā, ko "tam tur pretī sēdošajam" pretī lai atbild, vai pajautā tā, lai viņš runā un runā [es ļoti labprāt klausos, ko stāsta, - tik daudz informācijas par cilvēku var iegūt, kad viņam ļauj runāt, ka nemaz vairs otrreiz negribas tāāāādu satikt]. iekārojamai sievietei nav žēl naudas. mīlamai nav žēl pat nieres. pārējām ir žēl tērēt elektrību e-pasta atbildei. Dārgākie restorāni , kafija?! Laikam tā , kur jūti ļoti pliekanu pēcgaršu , vai tās nav vispār:)))
Garšīgākā kafija?! - Vēls vakars, pastaiga ar suni pa x rajonu , gar vienas privātenes vārtiem sievišķis mēģina nošķūrēt sablietēto sniegu kalnus , lai var izbraukt. Sākumā pagāju garām ( neklausu savai sirdsbalsij , palieku par kretīnu), bet tad atgriezos, un piedāvājos barteru- viņa patur manu bobi , un es pašķūrēju! Lieki teikt , ka skatījās kā uz slimo, bet pēc stāsta , k a man vajag kaulus izlocīt- piekrita! Kamēr šķūrēju , sievišķis pagatavoja divas karstas , garšīgas kafijas , ko darbam izbeidzot, abi nobaudījām! Laba pēcgarša! Vai dārga?! Vai tam ir nozīme?!
Nezinu!
Pats dārgākais, ko mēs varam otram veltīt tas ir laiks ... veltīt savas dzīves stundu, lai kopā pabaudītu kafiju... vai domāt, kādu atdevi es gūšu no tā ´´IEGULDĪTĀ´´ lata, diviem , pieciem?
...patiess prieks par vīriešiem, kuri ir Vīrieši...
jo būtībā sieviete jau var arī pati to kafiju nopirkt, ja viņai tā kafija vajadzīga...
Ne jau kafija maksā nereāli daudz, bet skopums žņaudz ;) ··· Restorāni: Kur tad mums ir tie nereāli ... lasīt visu diskusiju (33 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu