Suši
Suši - jautājumi un diskusijas
Burgeri un suši (26)
Man garšo klasiskie McDonalds burgeri un Gan Beja "ruļļi" un suši. Vai varat ieteikt kādu labu ēstuvi Pļavnieku rajonā, Rīgā, kur līdzīgus var dabūt līdzi nešanai vai ar piegādi par normālu cenu? Es saprotu, ka par ...
Man garšo klasiskie McDonalds burgeri un Gan Beja "ruļļi" un suši. Vai varat ieteikt kādu labu ēstuvi Pļavnieku rajonā, Rīgā, kur līdzīgus var dabūt līdzi nešanai vai ar piegādi par normālu cenu? Es saprotu, ka par ...
es šad tad atljaujos apest burgeru, bet tas ir mega reti un es varu to atljauties dariit, man nav liekais svars. Ne no kurienes neko nesutu un visu gatavoju pati, loti garšiigi. Ja butu tuvak visadas metropoles, sutiitu gruziņu, armeņu, azerbaidžanu edienus, kuras pašai netiik taisiit. Ir taču arī veģetāri burgeri, pat vegāni :) par to, vai garšīgi, nemāku spriest, augu masu slepkavības ar tāda lieta... :)
Katrā ziņā es par rokas izmēģināšanu pašai. pilns jūtubs ar super pamācībām burgeriem- arī vegāniem un citiem zvēriem! Kopš pirmās reizes McD pirms kādiem 30 gadiem, burgeri no manas ēdienkartes ir svītroti (izņēmums - nevēlēšanās aizvainot atnesēju, kas to no labas sirds).
Pie "īstiem" sušiem tā arī neesmu ticis, pat Japānā pārtiku no 7/11 produktiem, jo ēstuvēs bija interesantākas lietas, ko izmēģināt. Tāpēc mani apmierina pat rimčika sortiments (vismaz banku pirms nav jāaplaupa). ··· Suši: Burgeri un suši lasīt visu diskusiju (26 atbildes) »
Suši rīsu vārīšanas laiks (9)
suši. visi saka ka rīsi ir jāvāra apm. 20 min, bet ko nozīmē jāvāra 20 min - es piem nesaprotu - nomazgāju rīsus, ieberu katliņā, piešķiļu uguni un ... - kurā brīdī jāsāk skaitīt tās 20 min, tad kad ieberu rīsus ...
suši. visi saka ka rīsi ir jāvāra apm. 20 min, bet ko nozīmē jāvāra 20 min - es piem nesaprotu - nomazgāju rīsus, ieberu katliņā, piešķiļu uguni un ... - kurā brīdī jāsāk skaitīt tās 20 min, tad kad ieberu rīsus ...
A prichom te sushi,ja runa tikai par riisiem?
p.s.personiigi es paarbaudu riisus uz zobu un nekaadus laikus neskatos. Riisu vaara taa - sakarseetaa pannaa vai katlinjaa ielej mazliet elljas (es lieku kauseeto svietu, jo veseliigaaks un nedeg), tad uzber noskalotus, izzhaaveetus riisus, apcep (saakumaa paliks caurspiidiigi, tad balti) un pielej verdoshu uudeni, uzliec vaaku un uz pavisam nelielas uguns vaari min. 12-15. Es veel palieku zem pannas liesmas izkliedeetaaju. Riisa un uudens attieciibas 1:2.
Ja vaara parastos riisus - ne prieksh sushi, tad pirms riisiem uz pannas veelams apcept garshvielas un daarzenjus - riiveetus burkaanus, kabachus, kaapostus, seenes un tikai tad likt riisu:) Beigaas pieliek mazliet sk. kreejumu vai jogurtu bez piedevaam.
Vaarot vaaku nenjem nost - riisam tas nepatiik un peec taam 15 min., kad gaaze izsleegta, arii ljauj vinjam pastaaveet dazhas minuutes, vinjsh uzsuuks atlikusho uudeni, ja bija ieliets par daudz. Gatavs riiss ir tad, ja panjemot graudinju starp pirkstiem un saspiezhot - tas izjuuk.
Ja kaut kas veel nav skaidrs - raksti - pastaastiishu:) > un uz pavisam nelielas uguns vaari min. 12-15.
cits varinats - kad uzvārās (ja ne uz karstiem rīsiem uzlej kaut verdošu ūdeni, atdziest un atkaluzvārās pēc pāris min.), pēc 10-13 min nogriež gāzi vai elektrīcu, ko nu Dievs devis un par rīsiem aizmirst uz vēl 10-15 min. liesmas izkliedētājs nafig vajadzīgs, ja grāpim vai pannai pabiezāks dibens. Uz 100 gr suši rīsu 140 gr ūdens.
Iemērc 1 stundu un liek uz lielas uguns,tikko sāk vārīties samazina uguniuz minimumu uzliek vāku un vāra 20 min.
Izber lielā traukā izmaisa ar rīsiem paredzēto etiķi un atdzesē ik pa laikam izmaisot.Visas aukšējās receptes ir pilnīgs sviests,tas nav risotto ko vajag apcept.Lautiņi vajag literatūru lasīt,ja vēl kādi jautājumi par kulināriju,vīnu tad laipni lūgti. Efektīvākais veids ir aiziet uz Nesse Baltija, kas atrodas Asara ielas pirmajos numuros, un pa ~16Ls nopirkt rīsu vārāmo katlu. Rīsus noskalo, ieber katlā, pielej noteikto ūdens daudzumu, ieslēdz, kad būs gatavi, pats izslēgsies. Iznāk ideāli, un der jebkuriem rīsiem. Priekš suši, protams, rīsu kondīcija ir kritiska, kas nav tik izteikti citos gadījumos:) Turpat var nopirkt arī rīsus etc etc, lētāk un stipri citādā kvalitātē kā lielveikalos. ··· Suši: Suši rīsu vārīšanas laiks lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Suši paklājiņš - kur nopirkt? (6)
Kurš zin, kur var iegādāties to paklājiņu vai kā viņu tur sauc, lai gatavotu suši? Kāds ir gatavojis suši pats un vai ir izdevies?ja, jā, tad iedodiet lūdzu recepti :)
Kurš zin, kur var iegādāties to paklājiņu vai kā viņu tur sauc, lai gatavotu suši? Kāds ir gatavojis suši pats un vai ir izdevies?ja, jā, tad iedodiet lūdzu recepti :)
suši, ja ta var teikt ir japāņu rosols, ņem un kombinē.
obligāts noteikums, ir jāpērk lētie rīsi, lai izvārot viņi ir ķipīgi, nav irdeni, pielej ēdamkaroti etiķi. ņem visa veida kūpinatas zivis, sagriež stienīšos, svaigu avokado, vārītu burkānu, garo balto redīsu, svaigu gurķi, papriku un tin suši lapas dažādos variantos. gan jau vēl ko var ielikt. aluxx tu nu gan esi galiigi apsitusi galvu.
Sushi riisi ir taadi speciaali un riisi NAV ne jaapaarvaara ne jaasataisa putraa!!!
Riisus uzvaara, pieliek klaat riisu etikji (var nopirkt rimi), tad pieliek mazliet saali, pagarsho pati peec garshas.
Tad to paklaajinju, ko arii var briinumainaa kaartaa dabuut rimi:), panjem uzliec virsuu riisus apm 0,5mm biezaa kaartaa atstaajot 1/3 briivu no lapas augsheejaas malas. Tad pa vidu riisiem liec iekshaa ko veelies, piemeeram, gurkji, filadelfijas siera picinjas un svaigu lasi, tad tin, lieko lapu nogriez peec tam. Tur nav nekaadu leeto riisu vai nezin kaads parastais etikjs iesaistiits!!! Tad jau tas nav nekaads sushi. Lai veicas! Sky viss priekš sushi nopērkams. nekad nesapratīšu šo "modes ēdienu"... ka nav ko mācēt un censties gatavot, tad tiešam nav..
No zivs var pagatvot visu ko, bet pats par sevi jau vislabākais ir baudīt zivs garšu, piemēram uzcept svaigu vēja zivi. ··· Suši: Suši paklājiņš - kur ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Sīkstas suši Nori lapas? (11)
lieta tāda, ka ir suši Nori lapas, bet viņas ir sīkstas taka plēve nevar saēst, kāds varbūt ir saskāries ar šitādu lietu ko darīt lai viņas būtu normālas kādam viņām būtu jabūt :/
lieta tāda, ka ir suši Nori lapas, bet viņas ir sīkstas taka plēve nevar saēst, kāds varbūt ir saskāries ar šitādu lietu ko darīt lai viņas būtu normālas kādam viņām būtu jabūt :/
parasti no rīsiem tās kļūst mitras & ir sagremojamas... vai es nesapratu jautājumu? varbūt Tev gadījās vecas lapas... :p Pievienojos Kamijai....Ja rīsiem ir pievienots pareizais daudzums etiķa-cukura-sāls maisījuma, visam vajadzētu būt oki! Man ir nācies saskarties ar nesakožļājamām lapām! Parastās rimčikos pa 3 lati nopērkamās ir ok, bet nopirku kaut kādā ķīniešu veikalā lielo paku ar 50 lapām pa 6 lati un jutos nenormāli ietaupījusi. Bet galu galā lapas ir ne tikai nesagriežamas, bet arī nenokožamas, tādas staipīgas.. Cik saprotu, tām lapām jābūt grauzdētām, parasti citādākas nemaz nepārdod, bet iespējams, ka Tev gadījies kāds ekskluzīvs izņēmums. Bet varbūt vienkārši brāķis. :) Ne nu 1 reizi izsaukšu uguni uz savu tranšeju, bet pateikšu vienalga.
Kāpēc ir jāēd drazas? Ot tās lapas? Viņas ir drazas, bet saprātīgs cilvēks šito liek mutē? Ēst nav ko? Tas vēl būtu attaisnojums, ja nav ko. Labi.
Bet kāpec drazas jāēd? Kāpēc jāēd vēršu sēklinieki, jādzer čūsku asinis, vai jāriskē ar dzīvību, ēdot fusi, vai varbūt fuhu, vai kā nu tās zivis sauca, sorry, aizmirsu, nemeklēsu.
Kāpēc drazas bāzt mutē?
Atsakos saprast...
··· Suši: Sīkstas suši Nori lapas? lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »