Atsaucīgā viesmīle Kebabfix Āgenskalnā

Tautai jāzin savi ""varoņi"´. Kolēģes pieredze:
Uz viesu jautājumu - Vai Jums šis ēdiens garšo? Seko viesmīles neparasti atklāta atbilde-
es ēdu veselīgi, bet Jums ( apaļīgai kundzītei pusmūžā) tas gan varētu likties garšīgi.
Paldies, mīļā , solārijblondīne ar permanentajām uzacīm! Pie Jums vairs neiešu- ir taču arī vietiņas, kur par viesiem priecājas, nevis liek justies, kā cūkām pie samazgu siles! Vai varbūt tā ir šīs iestādes aktuālā ēdienkarte, no kuras blondā Čiksa, mani cilvēkmīlestības vārdā centās atrunāt? Neēd fiksā , tālāk tiksi! ( Dzīvosi ilgāk!)

J_K  1   Kāds jautājums, tāda atbilde :D Laikam jau cilvēks dikti neapmierināts ar sevi un skaudīgs, ja tik sāpīgi uztvēra atbildi.

dogville  1   Gribeetu paspiest taas meitenes godiigo roku par naacijas veseliibas uzpaseeshanu...nesaprotu,kaapeec jaapvainojas par acimredzamaam lietaam:D

mojito  1   Vinjas bosi , uznjeemuma iipashnieki buutu staavaa sajuusmaa no taa, ka vinju darbiniece ir godiiga .
Nez, banku klerki , kad seedinaaja cilveekus uz krediitadatas, arii bija godiigi un painfiormeeja lasiit tekstus "mazajiem burtinjiem " :)

violinn  1   Tev pašai viss kārtībā?
Divreiz tēmu pārlasīju, lai pielektu sašutuma iemesls.
ja nu meitene vegāne, svaigēdāja vai kaut kas no šitās sērijas, vispār ēd tikai kaut ko pašgatavotu mājās. Tādas nevar strādāt par viesmīlēm? Viņa tak pateica, ka jums garšotu.
A tas, ka klients apaļīga kundzīte, kas visu uztver kā pret sevi vērstu...jopcik.
Un tad nāk komplektā tās uzacis, blondīne, solārijs un vispār maita.
Nudien jocīgi tie cilvēki reizēm.

Eleste      Kardinal - tieši tā liekas, ka sastāvs ir baigi labs, bet realitātē kebabā, pateicoties mērcei un gaļai, kas tajā ir (es neesmu veģetāriete, vienkārši ir liela nozīme, kā gaļa tiek pagatavota) vienā kebabā var būt puse dienas kalorijas devas (lielajā). Bet no otras puses, ja tādu apēd reizi nedēļā - nekas slikts nav (sevi vajag ik pa laikam arī apbalvot un kautko izbaudīt). Nekas gan neattaisno sīs meitenes attieksmi, mute jātur ciet un tikai jāprasa - ass vai neass, vai visi dārzeņi utt. "Jā, kebabs garšīgs". Smaids. Punkts.

Eleste    1 Violin - izskatās, ka Latvijā pie tādas attieksmes vienkārši ir pieraduši un klientam liek principā aizvērties, pašai problēmas. Tikai "augsta ranka" ēstuvēs var sagaidīt 100% profesionālu attieksme (bet zini, arī ne vienmēr). Manuprāt LV biznesam tas ļoti iegriež, nekompetenti darbinieki - un neba tikai šis kebaba stāsts, arī apģērbu veikali (kur klientus vērtē pēc vizuālā izskata vai pat nepievērš uzmanību.. bet varbūt esmu izlepusi dzīvojot tur kur es dzīvoju, un vienmēr ir labdien, smaids, vai palīdzēt, uz redzēšanos - vienmēr) - tā ir veca problēma, nekas jauns, bet es ceru, ka kautkas mainās uz labo pusi. Protams daudz kas atkarīgs no darba devēja, samaksas un tā, vai darbiniekiem ir vismaz normāls pusdienu pārtraukums un var aiziet uz tualeti. Diemžēl situācija tagad tāda, ka jāņem darbā jebkurš, kas būtu ar mieru par konkrētām algām strādāt, neatkarīgi no tā, vai viņš spējīgs komunicēt ar svešiniekiem, vai ne.

Tessa  1   Augstais rangs.
kas viesmiilei bija jadara? jabucho nost pastiepta rocinja un pazemiigi aciis skatoties, zveret,ka vinja partika, partiek un vienmer partiks no shis estuves kebabiem?

poeTessa      pees. un kur jus raujat to slikto attieksmi,sliktu apkalposhanu,kapec man ne reizi nav nekas tads gadiijies? varbut,tomer,vaina ir pasha un pasha bajaru uzvediiba,saskaroties ar kadu pakalpojumu?
cilvekam nav jums jakalpo, vinjam ir jaapkalpo,un tas ir divas dazhadas lietas.
pepes. un vinjam ir tiesiibas teikt jums taisniibu. punkts. ja kada ir resna govs un iedomajas,ka apspileta kleita ir dailji un pieprasa,lai pardeveja to vinjai saka,es bushu tas pardevejas puse,kura piedavas pielaikot ko citu. nevis ka tik pardot.

violinn      Nu labi, varbūt, ka viņai vajadzēja muti turēt, bet nu cilvēki arī ir reizēm pilnīgi neadekvāti.
es gluži vienkārši iztēlojos sevi vai savas reakcijas, ja dabūtu tādu atbildi. Visticamāk, padomātu, ko tad viņa tādu tik veselīgu ēd, iesmīnētu, varbūt.
Ievilkos tak kebabu ēst, tātad...iztiksim bez veselīgās pārtikas. Jāteic, arī neuzbāžos ar jautājumu, kas viesmīlim garšo.

fargo    1 "cilvekam nav jums jakalpo, vinjam ir jaapkalpo,un tas ir divas dazhadas lietas."
latviski un gramatiski jā, bet patiesībā, pārdevējs, oficiants, mājkalpotājs ir "servant", kas tiešā tulkojumā nozīmē tieši kalpu.

man, piemēram, nepatīk ja servanti man pievērš uzmanību. un pat jebkurā veikalā. restorānā ir ok. :)
patīk man lasīt instrukcijas, taustīt, paspaidīt pogas. un darīt to pašam, tā ka kāds neelpo pakausī.

oficiantes attieksme nebija laba. viņa pateica lieku. neviens viņai neprasīja ko viņa ēd, bet prasīja vai ēdienkartes ēdiens ir garšīgs. tāds bija jautājums. viņai nebija ne javērtē klienta figūra, ne jāstāsta par saviem ieradumiem. bet jāatbild uz jautājumu - jā, nē, nezinu vai kaut kā vēl.

"blondā Čiksa" :)

draboss  1   Topiks izklausās pēc tādas seklas atriebes akcijas personai, kura nav izpatikusi.

Samurs      Fargo
No tava teiktā izriet, ka esi pamatīgs burta " servant"... nepārmet citiem "servant"iem
Izskatās, ka esi no tiem, kas baidās no gudriem cilvēkiem blakus, tādiem, kas spēj atbildēt ne tikai nepaplašinātiem teikumiem vai pat tikai vienzilbīgi...
Tas, ka visapkārt ir bezgala daudz cilvēku, kas dara nemaz nedomājot, ko dara, lielā mēra ved pasauli uz to ellīti, kas visai drīz sāks izpausties

Lilith      Reiz biju šajā pašā vietā. Pēc apraksta spriežot šo pašu viesmīlu reiz izlamāja divas krievu duračkas, ka viņa nerunājot latviski. Tā pamatīgi izlamāja! Man pat žēl sametās... :))

fargo      "Samurs (2014-08-27 18:20) viedoklis"

parunāties gribas? nu, labi.
es atbildu tev un esmu gatavs tev atbildēt arī turpmāk. kas varētu nozīmēt, ka atbildēt nebaidos.

tagad, ja tavs apgalvojums ir patiess, no tā izrietētu, ka tu:
a. neesi gurds;
b. spēj atbildēt tikai nepaplašinātiem teikumiem;
b-1. tikai vienzilbīgi;
jo es no tevis nevairos.

vispārināti apgalvojumi ir ļoti grūti aizstāvāmi, bet ir. bet vispārināti un nepamatoti apaglvojumi aizstavāmi nav, ja vien ir no kā tos aizstavēt.

tad lūk, man tev ir jautājums - vai tavs apgalvojums ir patiess? jā vai nē?

jo ja jā, tad:
tu neesi gudrs;

bet ja nē, tad:
tad es ne"baidos būt blakus gudriem cilvēkiem";

var mēgināt izdarīt vēl citus secinājumus, bet pagaidām pietiktu ar tavu atbildi.

turklāt priekš manis ir noslēpums, kāds tam visam sakars ar tēmu.

bziks      Nav godīgi teiks, ka kadam tas var garšot ja pati nav provējusi. lai gan no otras puses kādu tad atbildi var gaidīt uzjautājumu - vai tas ir garšīgi. Kāds ēd austeres ar gardu muti, citam tie punķi ir netīkami, tātad iespejamas dažādas atbildes.

Murkjelis  1   Man radās jautājums, kāda pipara pēc vispār viesmīlei būtu jāuzdod tāds jautājums? Tā ir katra privātā darīšana, kas kuram garšo vai negaršo. Tāpēc domāju, ka meiteni vienkārši tas aizkaitināja un apmeklētāja dabūja pretī asāku atbildi. Jā, profesionāli tas nav, bet jautāt par darbinieka garšas kārpiņu īpatnībām arī nav visai korekti.

erucanob  1   Viņai pajautāja-viņa godīgi atbildēja.

Vucis    1 Viesmīlis pieder pie viesmīlības industrijas darbiniekiem. Šīs industrijas darbinieku svarīgākā īpašība ir "service minded", viesmīļa pienākums ir TIEŠI "pakalpot".

Kas attiecas uz jautājumu, tad jā: viesmīļa amata aprakstā ietilpst punkts, kas liek ne tikai sausi atnest klienta pasūtīto ēdienu un savākt naudiņas, bet arī pārzināt ēdienkarti, mācēt atbildēt uz klienta jautājumu par katru tajā esošo ēdienu un, normālos restorānos, ~5 min.pēc tam, kad klients sācis ēst, atnākt un pavaicāt, vai viss ir kārtībā, vai ēdiens garšo.

Cita lieta, ka ēstuve, šķiet, ir no švakā gala un viesmīle vadās pēc principa "kā maksā, tā strādā".

frikadele      Nogāji savus 6 km un aši atgūt zaudētās kalorijas?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu