Vai tu svini Lāčplēša dienu?

Vai tu svini Lāčplēša dienu?Daudziem padomijā dzimušajiem latviešiem Latvijas svētki tā arī neiegūlās asinīs un tādu Lāčplēša dienu uztver, kā kaut ko svešu un mākslīgu.

Toties daudzi nespēj tikt vaļā no “vīriešu dienas” 23.februārī, kas PSRS un Krievijā bija Sarkanās armijas dibināšanas diena, kā arī Klāras Cetkinas diena - 8.marts ir neatņemamas svinības. Mātes diena, Tēva diena, 4.maijs, 11. un 18.novembris ir kaut kas svešs, kā ķīniešu jaunais gads.

Kā vispār var svinēt 11. un 18.novembri? Ja kāds svin, tad kā?! Pirms Kovida varēja ar tuvniekiem aiziet paskatīties militāro parādi, salūtu un pa starpam papīra glāzēs karstvīnu iemalkot, lēnām šļūcot pa Vecrīgas ielām. Bet tagad?! Man, piemēram, būs kūka pie kafijas. 10 minūtes svinēšāna arī ir svinēšana. Bet tev?!

AivarsN  6   Ir jāsaprot vienkāršas lietas. Visi tie kari, okupācijas, neatkarības atgūšanas tika organizētas ar vienu mērķi, samazināt cilvēku skaitu un pakļaut viņus. Tagad tie paši organizatori vairs pat necenšas maskēties un uzsākuši atklātu karu pret cilvēkiem. Viņi ielikuši savas marionetes valstu valdībās, nopirkuši masu medijus, viņi ar augļošanu un ekonomikas iznīcināšanu, iedzinuši visas valstis neatmaksājamu parādu jūgā. Tagad līdzīgi kā žurkas, cilvēkus indē ar lēnas iedarbības indēm vakcīnām, pārtikā, medikamentos un kaisa virsū no ķīmiskajām trasēm. Par ko priecāties un svinēt? Mēs varam tikai klusi pieminēt mūsu senčus, kuri krituši bezjēdzīgās cīņās viens pret otru, tā arī nenogalinot nevienu no īstajiem ienaidniekiem. 2021-11-13 15:34

allldis  2 9 3.Pasakiet, kādai jābūt jebkuras normālas tautas reakcijai uz tādu iebrukušo svešo agresiju, necilvēcīgu vardarbību, lopismu un pilnīgu  bezkultūru? Pareizi, sacīs godīgie - svēts naids un visa veida cīņa pret okupantiem bija un ir jebkuras apspiestas tautas tiesības un pienākums! Tāpēc domājošie svešie, kuru senči ir te, aiz okupantu tankiem sabraukuši, sakiet milzu paldies bezgala humānajai latviešu tautai, kas pret jums, iebrucējiem, mūsu vecvecāku, mūsu vadoņu un varoņu slepkavu pēctečiem izturas nepelnīti cilvēcīgi un toleranti. Sakiet paldies, ka pat jūsu ļauno vēsturi zinot, klusējot ļauj naturalizēties pilsoņos, pie tam neprasot likumīgi nepieciešamo refeerenduma atlauju pamattautai! Bet gan otrādi - vēl daudzi okupantu pēcteči atļaujas rupji gānīties. uzbrūkot, lamājot un visādi apsaukājot savus labdarus - no jūsu senčiem un jums smagi cietušo latviešu tautu. Attopieties, ja jums kaut cik vēl ir cilvēka dvēsele un godaprāts, atvainojieties un visādi labojiet jūsu un jūsu tautiešu nodarīto ļaunumu mūsu zemei un tautai! 2021-11-14 03:55

Tessa      butl, filtre bazaru.
es par 2021-11-13 11:51 un vardu "jūs".
2021-11-14 09:10

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu